ΔΕΥ - ΠΑΡ: 9:00 - 15:00
ΣΑΒ-ΚΥΡ κλειστό
+30 27210 22136
τηλέφωνο γραμματειας
Γεωργούλη 8 Καλαμάτα Μεσσηνία 24100

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

          Το Σάββατο στις 6 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας ημερίδα με θέμα «Ακτινολογία και Ακτινοδιάγνωση», η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Horizon Blu στην Καλαμάτα.              Είχαμε την χαρά και την τιμή να έχουμε ομιλητές στην ημερίδα τον κ. Τσιχλάκη Κωνσταντίνο, Καθηγητή Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος Οδοντιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και η κα Αλεξίου Νάντια, Dr Ακτινολογίας Στόματος Ε.Κ.Π.Α.
          Καθοριστικός παράγοντας για μία επιτυχή θεραπεία και αποκατάσταση είναι η σωστή διάγνωση. Βασικό εργαλείο για την ακριβέστερη εκτίμηση όλων των παραμέτρων που θα μας οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη παρέμβαση είναι και η σωστή ακτινογραφική απεικόνιση, καθώς αυτή θα αποκαλύψει πλήθος στοιχείων που η κλινική εξέταση μόνη της δεν μπορεί. Η χρήση, λοιπόν, της κατάλληλης κάθε φορά ακτινογραφικής απεικόνισης και η αξιοποίηση των διαγνωστικών στοιχείων που αυτή προσφέρει, αποτελούν βασικά εργαλεία στα χέρια του οδοντιάτρου, ώστε να τον οδηγήσουν στην επιτυχία. Επίσης, η συνεργασία οδοντιάτρων, ακτινολόγων και ΩΡΛ είναι καίριας σημασίας για την διάγνωση και την θεραπεία νόσων του στοματογναθικού συστήματος.
           Η ημερίδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον, όχι μόνο των οδοντιάτρων του Ν. Μεσσηνίας, αλλά και άλλων νομών της Πελοποννήσου καθώς και ΩΡΛ, γενικών ιατρών και ακτινολόγων του νομού μας.
          Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σε συνέχεια της διοργάνωσης υψηλού επιπέδου επιστημονικών εκδηλώσεων, προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Διήμερο Συνέδριο Ενδοδοντίας, σε συνεργασία με τη Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία (Ε.Ε.Ε.) το οποίο θα λάβει χώρα στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Elite City Resort.
          Η ημερίδα ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επιστημονικής Εκπαίδευσης Οδοντιάτρων (Σ.Ε.Ε.Ο.) της Ε.Ο.Ο. Από την 01η/01/2018 που θεσπίστηκε ο νόμος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των οδοντιάτρων, όλες οι επιστημονικές εκδηλώσεις του Ο.Σ. Μεσσηνίας μοριοδοτούνται, σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα.

Επικοινωνία


Γεωργούλη 8, Καλαμάτα 24100
Τηλ.: 27210 22136
Fax: 27210 22538
e-mail: info@odsm.gr

© Copyright 2024 Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων GreatWay

Search