ΔΕΥ - ΠΑΡ: 9:00 - 15:00
ΣΑΒ-ΚΥΡ κλειστό
τηλέφωνο γραμματειας
Γεωργούλη 8 Καλαμάτα Μεσσηνία 24100

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟ Ο.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ( ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΜΕ 20 ευρω!!!)

Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ συνυπογράφει την επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Έβρου με ημερομηνία 11/12/15 και αρ.Πρ. 149 σχετικά με την απόφαση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά για τη δημιουργία κάρτας με την οποία οι ασθενείς που θα την έχουν θα έχουν πρόσβαση σε οδοντιατρικές υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές(σφράγισμα με 20 Ευρω),θεωρώντας εύλογες τις ενστάσεις που διατυπώνονται.

Δεδομένου ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο Δ.Σ.της Ε.Ο.Ο της 18ης-12-15 περιμένουμε την επίσημη θέση του Δ.Σ της Ε.Ο.Ο.

Παραθέτουμε την επιστολή των συναδέλφων του Ο.Σ.Έβρου καθώς και  σχετικό δημοσιευμα.

OΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ

Α.Π 149                                                                                                                             ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 11/12/2015

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα και σχόλια συναδέλφων, πως ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει αποφασίσει την δημιουργία κάρτας με την οποία, θα έχουν ασθενείς, πρόσβαση σε οδοντιατρικές υπηρεσίες σε τιμές περίπου στο μισό των τιμών της αγοράς και που καλύπτουν τα έξοδα και τα υλικά ( σύμφωνα με τις δηλώσεις που αποδίδονται στην πρόεδρο του Ο.Σ.Π. ).

Έχουμε να σημειώσουμε τα εξής :

Είμαστε και ήμασταν πάντα υπέρ της κοινωνικής προσφοράς και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου, δεχόμαστε δωρεάν στα ιδιωτικά μας ιατρεία τους άπορους ασθενείς που μας στέλνονται από το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου πάντα πρόθυμα σε κάθε είδους εθελοντική δράση (σχολεία, Χαμόγελο του Παιδιού, μετανάστες στο κέντρο κράτησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας κλπ ).

Το παραπάνω σχέδιο όμως του Ο.Σ.Π. ξεπερνά την ανάγκη για κοινωνική προσφορά και υπάρχει κίνδυνος να έχει καταστροφικές συνέπειες για του οδοντίατρους όλης της χώρας:

1)      Τα φορολογικά κριτήρια που τίθενται ως προϋπόθεση με τις σημερινές συνθήκες καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, το κράτος για τις παροχές του βάζει πολύ πιο αυστηρές προϋποθέσεις και μάλιστα συνυπολογίζει και άλλα κριτήρια. Επίσης όταν αυτό τίθεται ως μοναδικό κριτήριο, σημαίνει ότι θεωρούμε όλες τις φορολογικές δηλώσεις ειλικρινείς και δεν υπάρχει απόκρυψη εισοδήματος από κανέναν … (δείτε συνημμένο δημοσίευμα της καθημερινής).

2)      Η κίνηση αυτή θα μειώσει κάθετα τις τιμές των οδοντιατρικών υπηρεσιών στο ύψος που προσδιορίζεται για τους κατόχους αυτής της κάρτας. Γιατί, δεν μπορεί, κάποιος που θα έχει φορολογική δήλωση με οικογενειακό εισόδημα π.χ. 27.000€ να πληρώνει τα διπλάσια από αυτόν που θα έχει 25.000€ και θα είναι κάτοχος της κάρτας. Πώς θα δικαιολογήσει ο οδοντίατρος αυτήν την διαφορά; Αφού θα μπορεί σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό ασθενών να προσφέρει σφράγισμα με 20 € (εννοείται προσφέροντας τον ίδιο σύγχρονο εξοπλισμό του ιατρείου, με τα ίδια φυσικά υλικά και με απόδειξη παροχής υπηρεσιών αυτονόητα και πιθανότατα με πιστωτική κάρτα όπου θα έχει και την παρακράτηση ποσοστού από την τράπεζα) γιατί να μην προσφέρει τα ίδια σε όλους τους ασθενείς του.

3)     Δεν τίθεται κριτήριο τόπου κατοικίας ( ξεκίνησε ο ..ιατρικός τουρισμός ; ).

4)     Ότι δεν έγινε κατορθωτό με τα σχέδια του ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις κινδυνεύει να πραγματοποιηθεί με την παραπάνω κίνηση τώρα. Θα αναγκάσουμε τους οδοντίατρους να δουλεύουν με όρους συμβάσεων ΕΟΠΥΥ χωρίς καν να υπάρχουν συμβάσεις!

5)     Έχουμε αποφασίσει να σηκώσουν οι οδοντίατροι αποκλειστικά όλο το βάρος της σημερινής οικονομικής κατάστασης με σκοπό την "αγιοποίηση" μέσω της αυτοθυσίας τους ;

Ρωτάμε :

- Ποιά είναι η επίσημη θέση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. ;

- Ποιά είναι η θέση των συλλόγων της χώρας καθώς το θέμα αφορά το σύνολο των Ελλήνων οδοντιάτρων ;

Άμεσα πρέπει και ο Ο.Σ.Π. να επανεξετάσει το θέμα αναλογιζόμενος τις καταστροφικές και χωρίς επιστροφή συνέπειες για όλους μας και να προτείνουμε όλοι μαζί διαφορετικούς τρόπους δράσης προς όφελος αυτών που έχουν παντελή αδυναμία πρόσβασης στις οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΡΤΣΙΔΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ                                              ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Προς το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Κοινοποίηση Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της Χώρας