ΔΕΥ - ΠΑΡ: 9:00 - 15:00
ΣΑΒ-ΚΥΡ κλειστό
+30 27210 22136
τηλέφωνο γραμματειας
Γεωργούλη 8 Καλαμάτα Μεσσηνία 24100

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 45ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 17 – 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας διοργάνωσε με επιτυχία το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο σε συνεργασία με τη Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία 17 με 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Η επιστημονική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας ενώ συνδιοργανωτής φορέας ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο τελικός απολογισμός του Συνεδρίου υπήρξε εξαιρετικά θετικός αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους συνέδρους, ομιλητές και εκθέτες, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καθώς οι συμμετέχοντες και τα συνοδά μέλη πλησίασαν τα 400 άτομα. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή ομιλητών και συνέδρων από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού (Αγγλία, Τουρκία, Ισραήλ). Είναι το μοναδικό τριήμερο οδοντιατρικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα δια ζώσης, από την έναρξης της πανδημίας.

Στο πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν την καινοτομία στην παιδοδοντική, τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα κ.ά., κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των συνέδρων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου η οποία ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821 – 2021) και συμπεριελάμβανε ομιλία από τον κ. Ιωάννη Πλεμμένο ερευνητή στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Σύμβουλο – καθηγητή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και δρώμενο από την ομάδα « Πράματα και Θάματα» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης Πελ/ννήσου κ. Νίκας Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος Αθανάσιος και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ο. κ. Δέδες Νικόλαος.

Όλοι οι σύνεδροι έλαβαν το κείμενο «Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς» της προκήρυξης της Μεσσηνιακής Συγκλήτου, σε μορφή παπύρου. Η Προκήρυξη αποτελεί ιστορικά το πρώτο πολιτικό και διπλωματικό κείμενο του Αγώνα. Μέσω αυτής, οι επαναστατημένοι Έλληνες γνωστοποιούν την απόφαση του έθνους να αποτινάξει τον ζυγό της οθωμανικής δουλείας, ζητώντας τη συνδρομή των χριστιανικών λαών. Μνημείο με το κείμενο της προκήρυξης υπάρχει στην πλατεία της 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Στους ομιλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε, επίσης, οικολογική τσάντα με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις εταιρείες «ΣΥΚΙΚΗ», «ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΟΥ», «ΑGROVIM», «ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΣΠΙΝΟΣ», «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Π. ΠΑΠΑΔΕΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε» για την ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία σημαντικής ποσότητας προϊόντων. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά τον «Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας» και τον «Σύλλογο Επτανησίων Καλαμάτας» που προσέφεραν παραδοσιακά γλυκίσματα τα οποία παρασκεύασαν αποκλειστικά για τους ομιλητές και τους συνέδρους του Συνεδρίου αυτού.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και στους επιχειρηματίες της πόλης μας οι οποίοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου διαφημίζοντας την επιχείρησή τους στο φυλλάδιο που εξέδωσε ο Σύλλογός μας.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και της Πολιτείας, εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην επίσημη Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. και Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης που ισχύουν για τον SARS-CoV-2.

Επικοινωνία


Γεωργούλη 8, Καλαμάτα 24100
Τηλ.: 27210 22136
Fax: 27210 22538
e-mail: info@odsm.gr

© Copyright 2023 Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων GreatWay

Search