ΔΕΥ - ΠΑΡ: 9:00 - 15:00
ΣΑΒ-ΚΥΡ κλειστό
τηλέφωνο γραμματειας
Γεωργούλη 8 Καλαμάτα Μεσσηνία 24100

Νέο Δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Κοινές Δράσεις Επιστημονικών Φορέων

18 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣΙΚΗ, Προέδρου της ΕΟΟ μετά τη συνεδρίαση της ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ,ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μετά το πέρας της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Εργασίας, με αντικείμενο συζήτησης το προσχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο,ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθανάσιος Κατσίκης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Καταθέσαμε την άποψή μας επί του προσχεδίου του νέου ασφαλιστικού νόμου και διατυπώσαμε την εδραία πεποίθησή μας,σύμφωνα με την οποία, με τα προτεινόμενα μέτρα, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα ούτε το ΕΤΑΑ θα είναι βιώσιμα.

Τα ποσά τα οποία ζητούνται εφεξής από τους ελεύθερους επαγγελματίες οδηγούν τους γιατρούς, τους μηχανικούς, τους οδοντιάτρους κ.λπ. στην φτώχεια.

Ζητήσαμε την αυτόνομη και αυτοτελή οργανωτικά και λειτουργικά υπόσταση του ΕΤΑΑ και υπογραμμίσαμε ότι είμαστε υπέρμαχοι της αλληλεγγύης των γενεών και της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους στην χώρα μας.

Αναμένουμε συγκεκριμένα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας,σχετικά με την βιωσιμότητα του ταμείου μας και του ασφαλιστικούσυστήματος, κατά την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Οι κοινές δράσεις των επιστημονικών φορέων

Υπενθυμίζεται ότι οι επιστημονικοί φορείς της χώρας μας οι οποίοι αντιτίθενται στις ρυθμίσεις του προσχεδίου του νέου ασφαλιστικούνόμου της κυβέρνησης έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν από κοινού στις εξής δράσεις:

 Διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 Εκδήλωση ενημέρωση των βουλευτών όλων των κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 11π.μ. στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 Νέο συλλαλητήριο των Επιστημονικών Φορέων στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

 4ωρη στάση εργασίας των ιατρών και των οδοντιάτρων όλης της χώρας, που εργάζονται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.,και η συμμετοχή τους στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς την ίδια μέρα στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας

.  Κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων με τη ΓΣΕΒΕΕ, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΜΜΕ, την Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ και λοιπές ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (επί της οδού Πειραιώς).

Γεωργούλη 8, Καλαμάτα 24100
Τηλ.: 27210 22136
Fax: 27210 22538
e-mail: info@odsm.gr